Antwerp Park Run

Het prille begin van 2022 brengt een volledig nieuw evenement met zich mee. Met de komst van Sportoase Groot Schijn, Runners’ lab en Foodmaker is het Groot Schijn meer dan ooit de sporthub van Antwerpen. Ontdek tijdens de Antwerp Park Run de groene long van Stad Antwerpen op een sportieve manier.

Een prachtig parcours van 5, 10 of 20 kilometer doorheen het groen van de stad is niet alleen leuk om met familie en vrienden te doen, het is de ideale opener van een nieuw loopseizoen. Met de AG Antwerp 10 Miles in het vooruitzicht kan je geen betere training wensen.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Ultieme tips!

Goed begonnen is half gewonnen! Lees nog even deze ultieme tips om er zondag een fantastische opener van het nieuwe loopseizoen van te maken. Je

Teaser

Loop of wandel mee voor het goede goel!

Rietveld Kallo

‘Rietveld Kallo’ is een recent aangelegd natuurgebied dat vooral bestaat uit diepe en ondiepe plassen met rietvegetaties die in ontwikkeling zijn. Natuurpunt werkt hier met haar vrijwilligers van de afdeling Waasland aan een beheer met het oog op uitbreiding en behoud van de rietkragen. (+ logo Natuurpunt)

Bijzondere vogelsoorten zoals de kleine karekiet en rietgors laten zich hier spotten. Steltlopers zoals de grutto of scholekster komen hun kostje bij elkaar scharrelen in de ondiepe plassen en ook de kleine en grote zilverreiger laten zich hier bewonderen.

Op de zuidelijke bufferdijk werden inheemse struiken zoals hazelaar, Gelderse roos en Spaanse aak aangeplant om zangvogels aan te trekken. Je vindt er ook drie paddenpoelen die speciaal werden aangelegd voor de zeldzame rugstreeppad.

Ook jij kan dit goed doel steunen door bij je inschrijving €5 extra te betalen.