Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Antwerp Park Run.

 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Bevoorrading onderweg voor de 10 en 20 km (2x) en uitgebreide bevoorrading aan de finish
 • 3 maanden Start 2 Run Premium via persoonlijke code
 • Gratis soepje van Foodmaker in de Sportoase Groot Schijn
 • Beperkte kleedkamers en douches. We vragen jullie voor jullie eigen veiligheid zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen
 • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Programma zondag 23 januari

Om het loopcomfort te maximaliseren zullen alle lopers verspreid starten in 6 waves van maximum 500 deelnemers. Kies bij je inschrijving je eigen tijdstip waarop je wenst te starten. Je kan vrijblijvend starten gedurende het half uur na je gekozen wave. Je tijdsregistratie start pas wanneer je over de start loopt, zo heeft elke loper zijn individuele exacte tijd! We doen dit om zoveel mogelijk spreiding te hebben tussen de lopers. Een voorbeeldje: Als je bent ingeschreven voor wave 1 kan je gerust starten om 8u45 zonder dat er een kwartier bij je tijd wordt bijgerekend!

Op je e-ticket staat je uur weergegeven, staat er 10u, dan kan je starten tussen 10u en 10u30.”

 • Vanaf 8u: afhalen borstnummer
 • Waves: 
  1. 8u30 – 9u
  2. 9u – 9u30
  3. 9u30 – 10u
  4. 10u – 10u30
  5. 10u30 – 11u
  6. 11u – 11u30


Locatie

Start & finish: Sportpark Ruggeveld bij Sportoase & Runners’lab Groot Schijn.
Ruggeveldlaan 480, 2100 Antwerpen

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 23 januari (vanaf 8u00) jouw borstnummer in de inschrijvingszone afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Wie ingeschreven is via een groepsinschrijving met afhaling van het groepspakket door de groepsverantwoordelijke, kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.

Aan de start/finish kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches van Antwerp Athletics (Ruggeveldlaan 480, 2100 Deurne, naast de schaatsbaan). Gezien de beperkte capaciteit en jullie eigen veiligheid vragen we jullie zoveel mogelijk thuis om te kleden en indien mogelijk thuis te douchen.

Je kan je sporttas afgeven aan de stand “bewaarplaats sporttassen” die zich op dezelfde locatie bevindt. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met deze sticker je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Krijg 3 maanden toegang tot Start 2 Run Premium. Het Premium pakket in de Start 2 Run app omvat 25 trainingsschema’s opgesteld door de sportcoaches van Energy Lab, opbouwend van je eerste 5 km tot aan de marathonafstand, connectie met Strava, koppeling met tal van hartslagmeters en een Apple Watch versie. Kies het schema dat bij je past, en krijg trainingsinstructies, tips en motivaties van jouw gekozen coach. Deze persoonlijke code wordt je na het evenement toegestuurd. Veel loopplezier.

Foodmaker is gevestigd in de Sportoase Groot Schijn. Zij zorgen voor een gezond lichaam in een gezonde geest. Na de Antwerp Park Run kan je als deelnemer genieten van een gratis kommetje soep aangeboden door Foodmaker. Het gaat om een seizoensgebonden en lokale soep met zoveel mogelijk groenten van hun biovelden. Ultravers zonder onnodige toevoegingen en suikers, laat het smaken!

We proberen de Antwerp Park Run op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 10 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de Antwerp Park Run volgens de meest recente Covid-regelgeving en moeten we gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket Plus.

We vragen alle deelnemers om naast het Covid Safe Ticket ook het mondmasker op de event site, bij start en aankomst en in de gebouwen (Atletiekclub Antwerp Athletics, Sportpark Ruggeveld) te dragen.

VOOR HET COVID SAFE TICKET MOET JE AAN EEN VAN VOLGENDE VOORWAARDEN VOLDOEN :

 • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
 • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op vrijdag 21 januari); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op zaterdag 22 januari); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Kinderen onder twaalf jaar kunnen mits een geldig e-ticket aan het evenement deelnemen zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket. Zij dienen wel een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar op de hoger genoemde locaties.

WAAR VIND IK MIJN COVID SAFE TICKET?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Het CovidSafe Ticket kan ook online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be. Opgelet! Zorg dat jouw QR-code duidelijk afgedrukt wordt.

HOE GAAN WE CONCREET TE WERK?

Voor je je borstnummer afhaalt moet je je CovidSafe Ticket laten checken:

 • Zet een mondmasker op
 • Hou minstens 1,5 m afstand
 • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
 • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
 • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Dit geldt ook voor de deelnemers die via een groep (bijvoorbeeld bedrijf) zijn ingeschreven. Iedere deelnemer (> 12 jaar) dient zich individueel en persoonlijk ter plaatse de dag van het event aan de Covid Safe Ticket stand aan te melden.

Ben je “Covid Safe”? Dan krijg je een groen polsbandje. Dit polsbandje geeft jou samen met je startbewijs (e-ticket) toegang tot het afhalen van jouw borstnummer en moet je gedurende het hele event dragen/om hebben.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en kan je dus je startbewijs niet afhalen en niet deelnemen. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

WAAR EN WANNEER GEBEURT DE COVID SAFE-CHECK EN HET AFHALEN VAN HET STARTBEWIJS?

Voor je de zone in kan om waar je je borstnummer/polsbandje kan afhalen aan het sportpark Ruggeveld, passeer je onze COVID-Safe scanners. Hou steeds je mondmasker aan, totdat je over de startlijn gepasseerd bent. Dan mag het af 😊.

HOE KRIJG IK TOEGANG TOT HET STARTVAK?

Enkel op vertoon van het groene polsbandje en je borstnummer krijg je toegang tot het startvak. Wie geen groen polsbandje draagt, krijgt geen toegang tot het startvak.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Gezien de vele mensen die zullen meelopen tijdens de Antwerp Park Run is het aangeraden met het openbaar vervoer of met de fiets te komen!

Zo is er de tramhalte ‘Deurne Ruggeveld’ die op zo’n 500 meter van de eventsite ligt. Deze is gemakkelijk te bereiken via lijnen 5 en 10.

In de buurt van de start (Sportpark Ruggeveld, Ruggeveldlaan 480) zijn er onder andere volgende parkeermogelijkheden:

 • Parkeren in de Ruggenveldlaan zelf
 • Parking Makro Deurne: Gratis te parkeren via inrit Wommelgemsteenweg, 2100 Wijnegem.
 • Parking Sportoase/Runners’lab (betalend)
 • Parking Oost Rivierenhof